Wijziging bestemmingsplan. Zienswijzen en beroep.
Het is van het grootste belang dat zoveel mogelijk buurtbewoners voor 1 april 2014 een zienswijze insturen. Zienswijzen kunnen leiden tot wijzigingen van het bestemmingsplan.
Na eventuele wijzigingen en vaststelling van het bestemmingsplan door de Gemeenteraad, ligt het bestemmingsplan weer ter inzage en kan er beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Als u geen zienswijze ingeleverd hebt, kunt u niet naar de rechter om bezwaar te maken tegen de bouw en heeft u juridisch geen poot om op te staan.
Wat moet er in mijn zienswijze staan?
Alle stukken over het bestemmingsplan staan op de site http://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeren-amsterdam/parkeergarages/singelgrachtgarage/nieuws/ontwerp/
De toelichting (document 3) is min of meer een samenvatting van alle bijlagen en onderzoeksrapporten die ook op deze website staan.
U kunt misschien niet alles lezen, Wij raden u aan een onderwerp te kiezen dat u na aan het hart ligt bijvoorbeeld: nut en noodzaak van de garage, de kap van bomen, de enige in- en uitgang in het FH-plantsoen, de entreehuisjes op de kade (ipv ondergronds), zicht op water dat verdwijnt, geen mogelijkheid om fiets te stallen, de luchtkwaliteit, nooit geluisterd naar onze bezwaren (geen draagvlak) etc.
De zienswijze moet in ieder geval bevatten:
– De naam en het adres van de indiener of indienende groep,
– De datum,
– Een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht,
– De inhoudelijke argumenten van de zienswijze, dus waar je voor of juist tegen bent in het ontwerp bestemmingsplan en waarom.
Gezamenlijke zienswijze indienen?
Het heeft weinig zin een standaard zienswijze, ondertekend door veel mensen, in te dienen, zoals bij een ondertekende petitie. Wanneer iedereen namelijk dezelfde zienswijze inlevert wordt er toch maar één keer naar de inhoud gekeken. Zijn de zienswijzen verschillend van opzet en inhoud, dan zal de Gemeente elke zienswijze afzonderlijk moeten lezen en beantwoorden. Het is dus belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk zijn eigen zienswijzen indient. Hoe meer mensen reageren, hoe beter.
Adres Zienswijze
Schriftelijke zienswijzen kunt u zenden naar Stadsdeel West, t.a.v. afdeling Ruimtelijke ordening en grondzaken, Postbus 57239, 1040 BC Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch een afspraak maken met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, telefoon 020 2531 336.
Filed under: Uncategorized |
Geef een reactie