Nieuwsbrief 28 november 2010

VERENIGING VRIENDEN VAN DE SINGELGRACHT

Amsterdam die grote stad is gebouwd op palen, En als die stad eens ommeviel, Wie zal dat betalen?

28 november 2010
Dag vrienden,

Wachten
Het bestuur van de VVS heeft tijdens de algemene beschouwingen Begroting 2011 stadsdeel West de contacten met de woordvoerders van de politieke partijen weer nieuw leven ingeblazen. Duidelijk is geworden dat ook zij niet weten of de bouw van de Singelgrachtgarage Marnix nu door gaat of niet.
Ook Anne Wellecomme, projectleidster van de Singelgrachtgarage, wacht af. Zij heeft wel de opdracht om de aanbesteding van de garage voor te bereiden, maar dat wil nog niet zeggen dat de bouw doorgaat. Ze plant alleen en wacht verder af.
Dirk de Jager, nog steeds de verantwoordelijke wethouder, liet in een gesprek weten dat er heel veel projecten zijn die uit het parkeerfonds betaald moeten worden. Er zijn wel 180 voorstellen. Het feit dat de stadsdelen minder geld hebben is hier debet aan.
De komende maanden wordt intensief beraadslaagd welke projecten wel en welke niet uit het parkeerfonds betaald gaan worden en dus welke projecten doorgaan of niet.
In februari komt dan een voorlopig voorstel van het dagelijks bestuur aan de deelraad. Dit is de zogenaamde ombuigingsoperatie waar wij dus op moeten wachten.

Ondertussen
De Singelgrachtgarage is een project van twee deelraden, dus is het ook van belang de begrotingsbesprekingen van stadsdeel Centrum te volgen. Daar worden wij niet vrolijk van want:
Uitgangspunt voor hen is nog steeds meer auto’s van de straat en parkeergarages aan de rand van de binnenstad. Uit een toelichting in hun begroting staat het volgende te lezen:

Programbegroting Centrum pagina 59


Uit: Programbegroting Centrum pagina 59.

Kortom: De bouw van de meeste ondergronds parkeergarages is stopgezet maar de plannen voor de bouw van de Singelgrachtgarage staat nog steeds recht overeind zowel in stadsdeel Centrum als in stadsdeel West.

Ambities stadsdeel West
Stadsdeel West heeft de bouw van de Bellevue-garage (Leidseplein/Overtoom) stopgezet evenals de ondergrondse garage in de Admiralengracht. De geplande parkeergarage onder het Food Center is ook uit de plannen verdwenen.
Stadsdeel West heeft hele ambitieuze plannen met de Houthaven, De Hallen, Laan van Spartaan, het Food Center. Door de bouwstop moet er uit een andere pot geld vandaan komen om deze ambities waar te kunnen maken: de gelden van het parkeerfonds kunnen daarvoor ingezet worden.

Nu maar hopen dat het uitwerken en financieren van die ambities ten koste gaat van de bouw van de Singelgrachtgarage!
Wellicht dat de VVS bij de presentatie van de ombuigingsoperatie gaat inspreken of actie gaat voeren. Ook wij wachten dus maar even af.
Zodra wij meer weten over het resultaat van de ombuigingsoperatie van stadsdeel West, stellen wij u weer op de hoogte.

Contributie
In het afgelopen Verenigingsjaar heeft niet elk lid zijn contributie betaald. Toch ziet het er naar uit dat wij moeten sparen voor juridische en andere acties. Dat gaat veel geld kosten, ook al proberen wij via gezamenlijke rechtsbijstandverzekeringen de kosten binnen de perken te houden.
Wij roepen u dan ook op om de laatste maand het contributiegeld van €10 voor 2010 te
over te maken naar rekening 39.02.66.027 t.n.v. Vereniging Vrienden van de Singelgracht in Amsterdam.
U kunt ook een hoger bedrag overmaken. Het extra bedrag beschouwen wij dan als donatie.

Namens de VVS
Paula Leideritz
Anne Eijsten
Henriette Penris

Eén reactie

  1. […] Het bestuur van de VVS heeft tijdens de algemene beschouwingen Begroting 2011 stadsdeel West de contacten met de woordvoerders van de politieke partijen weer nieuw leven ingeblazen. Duidelijk is geworden dat ook zij niet weten of de bouw van de Singelgrachtgarage Marnix nu door gaat of niet. Lees verder […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: