We hebben ze!

Dag Vrienden,

1. We hebben ze!

Een harde kern van de VVS – 15 mensen – hebben 2163 handtekeningen binnengehaald. De SP 570. Samen 2733 handtekeningen. Daar zitten de handtekeningen van de vorige keer (418) nog niet bij. In totaal zijn er dus 3151 aan de voorzitter van de Raad overhandigd, terwijl we er maar 2000 in totaal nodig hadden. Een geweldig resultaat.

Dinsdag 30 maart is er een extra plenaire raadsvergadering om beslissingen te nemen over het referendum Singelgrachtgarage. Zorg dat u daar bij bent.

Er is inmiddels een referendumkamer geïnstalleerd met drie leden. Deze referendumkamer geeft advies over de vraagstelling van het referendum, verdeling van de subsidie om campagne voeren, de communicatie en houdt toezicht op de procedures.
Volgens de referendumverordening kan het niet anders dan dat de datum voor het referendum 9 juni is, gelijk met de algemene verkiezingen voor de Tweede Kamer.
Dat betekent een hoge opkomst en dus veel kiezers ( 20.000 ongeveer) die door ons overtuigd moeten worden om tegen de parkeergarage te stemmen. We moeten de ja Campagne van de Raad dus goed onderuit halen.
Wij hopen dat u dat u daar allemaal aan bij wil dragen.
Zodra we meer weten laten wij u dat meteen weten.

2. Frederik Hendrikplantsoen

Ondertussen is een andere projectgroep van Westerpark bezig met het maken van inrichtingsplannen voor het Frederik Hendrikplantsoen. Er zijn daarbij scenario’s ontworpen waarbij de ingang en uitrit van de parkeergarage verplaatst zijn. Kennelijk werken verschillende projectengroepen langs elkaar.
U kunt u mening geven over de deze plannen door online vragenlijsten in te vullen op http://www.westerpark.nl/projecten/frederik
Vraag u zelf wel steeds af hoe de verkeerstromen (auto’s bus, fietsen ) gaan rijden als de twee parken tot één park – zonder doorsnijdende rijweg – samengevoegd worden.

3. De VVS is al een nieuw jaar ingegaan

De VVS is al een nieuw jaar ingegaan. De contributiebijdrage gold van april 2009 tot 1 januari 2010. Wij gaan er van uit dat de VVS nog een vol jaar verder gaat en eventueel juridische acties moet voeren.
(ludieke acties, bestemmingsplanprocedure, verbod kapvergunning, AWB- en WOB-procedures etc)
Daarom verzoeken wij u uw contributie/donatie van € 10 voor het jaar januari-december 2010 te voldoen.
U kunt het bedrag overmaken op: rekening 39.02.66.027 t.n.v. Vereniging Vrienden van de Singelgracht in Amsterdam.
Mocht de garage afgeblazen worden dan organiseert de VVS een buurtfeest.

Zet 30 maart in uw agenda en voor het overige: houd goede moed.

Vrienden van de Singelgracht

http://www.vriendenvandesingelgracht.nl/

Advertenties

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: