Dinsdag 18 april 2017 informatieavond in het Cartesius Lyceum
Politieke Avond stadsdeel West – 11 september 2012
Afgelopen dinsdag 11 september heeft er een Politieke Avond in stadsdeel West plaatsgevonden. Hier is het kredietbesluit besproken door de politieke partijen en hebben zij een voorlopige stem vóór of tégen uitgebracht. Het resultaat – vlak voor het geheim overleg – is het volgende:
GroenLinks: voor
PvdA: voor…mits
D66: tegen
VVD: tegen
SP: tegen
Zodra wij meer informatie hebben over de keuzes die de partijen hebben gegeven ná het geheim overleg, dan laten wij jullie dit weten.
Op de avond hebben negen insprekers/bewoners de raad toegesproken om daarmee met argumenten de partijen tot een tegen stem te bewegen. AT5 was ook aanwezig en heeft een nieuws-item op hun site opgenomen. Hieronder vind je zowel een link naar het nieuws-item van At5 als wel de presentaties en/of tekst van de insprekers.
Inspraakavond in de media:
AT5: demonstratie-tegen-singelgrachtgarage
Tweets over de Singelgrachtgarage – met tag #singelgracht
Tweets over de Singelgrachtgarage – met tag #singelgrachtgarage
Inspraak presentaties en teksten
Paula Leideritz – Krijgt democratie nog een kans? (pfd)
Andries Oyens – Het Nieuwe Parkeren Is Groen! (pfd)
Anne Eijsten – Een alternatief marketingplan (powerpoint)
Stef Visjager Inspraak Stef Visjager (Word)
Sioban Maria de Groot – Fundamenten (pdf)
Ontwerpgroep Herinrichting Frederik Hendrikplanstoen – Verzoek tot onderzoek naar de variant die leidt tot behoud van alle beeldbepalende bomen (pdf)
Ik heb genoten van artikel in dichtbij.nl.
Meer incompetentie bij West en gemeente Amsterdam
Ik ben woonachtig (huurder) in de R. Hogerbeetsstraat nr. 2 . De 2 woonblokken aan weerszijde van de Kostverlorenstraat behoren tot de top 10 (misschien wel top 3) van meest verontreinigde locaties van Amsterdam. Google ALMA- AMALIA blok Westerpark.
http://www.bodem.info/Default.aspx?id=6657
De beide blokken zouden eigenlijk gesloopt moeten worden om ze goed te kunnen saneren. Als noodmaatregel is er in ons ALMA- blok een tijdelijke leeflaag aangebracht. Het was daarna absoluut verboden om bomen te planten of in de grond te graven. Dit ter openhouden van het drainagesysteem en scheiden van lagen/doek die moet voorkomen dat vuil water in schone grond komt en grondvermenging.
Het volgende schandaal is gaande:
Al 15 jaar staan er bomen in onze tuinen, geplant door bewoners. Er zou volgens het nazorglan ieder jaar gecontroleerd worden en gehandhaafd. De toppen van de bomen reiken inmiddels tot de daken van de panden. Kortom er wordt al 15 jaar onvoldoende gecontroleerd en gehandhaafd. Meerdere keren zijn de illegale bomen aangemeld, maar er gebeurd niets.
Tot overmaat van ramp heeft Stadsdeel West (bouwinspecteur C. Bosland) voor R. Hogerbeetsstraat 10 een bouwvergunning afgegeven waarin er in 2012 een grote aanbouw in de tuin plaatsvindt. De vergunning verlening (met andere omschrijving!) heeft vele jaren eerder plaatsgevonden, dus buren die nu veel daglicht in woning kwijt zijn hebben geen bezwaar kunnen maken. Daarnaast is het uitgevoerde heiwerk ABSOLUUT verboden omdat dit het scheidingsdoek aantast en de onderliggende drainage. Stadsdeel West negeert alle bezwaren (brandbrief) die geuit zijn voor aanvang werkzaamheden. Er loopt nu een bezwaar en handhavingsverzoek (sloop aanbouw en herstel leeflaag) bij Dienst Milieu en Bouwtoezicht van gemeente Amsterdam. DMB en Stadsdeel West schuiven elkaar de zwarte piet toe, maar de bouw in tuin is qua vergunning en conform nazorgplan illegaal.
De tijdelijke leeflaag is nu afgeschreven en is gezien van de geblokkeerde drainage allang niet meer schoon/veilig.
Verontreinigde locaties dienen aangemeld te worden bij het kadaster, zeker als er gebruiksbeperkingen gelden. Dit heeft natuurlijk een prijsdrukkend effect op de huizen. Stadsdeel Westerpark en West hebben verzuimd over een lange periode om de gegevens juist aan te melden bij Kadaster. Dit is hun taak. Een groot aantal kopers was dus niet op de hoogte van de verontreiniging bij koop huis, maar die moeten nu wel met die kennis en aantekening in kadaster hun huis (met tuin) proberen te verkopen. Ik heb er voor gezorgd dat zaken nu juist worden weergegeven en heb West aansprakelijk gesteld. Hierop wordt niet gereageerd. De VVD in West zou dit oppikken, maar daar is nog onvoldoende mee gedaan.
Stadsdeel West heeft vanaf +/- 2000 actief eigenaren gestimuleerd om panden op te knappen (waar ook zeer veel misgaat*) en te splitsen en heeft de aanvankelijke sloopplannen onder de pet gehouden. Jonge starters van met name beganegrond-woningen zitten hier met huizen op zwaar verontreinigde grond waar ze tot in het oneindige mee moeten werken aan bodem- en kruipruimte-controles en ontgravingen en opnieuw aanbrengen van leeflagen van een beperkte levensduur.
Het Amalia-blok (noordzijde) is nog niet tijdelijk gesaneerd, daar kunnen kinderen nog met verontreinigde grond in aanraking komen. Gemeente verzuimd al jaren bewoners correct jaarlijks te informeren, iets wat ze wel hebben toegezegd in de nazorgplannen.
* zie 5 filmverslagen op Youtube Rombout Hogerbeetsstraat 2 Amsterdam (west inzake splitsing van woningen)
Het Dagelijks Bestuur probeert het nog even uit te zingen voor ze de dure wachtregeling ingaan !
A. Ancion